Werkmaatschappijen

Dutch Clean Tech Holding BV houdt naast haar 100% belangen in Pielkenrood Industries BV en Marant Industries BV ook een 100% belang in Dutch Clean Tech Real Estate BV (voor het beheer van het eigen bedrijfspand) en Dutch Clean Tech Industries BV (voor het voeren van de administratie en het beheer van activa, inclusief patenten).

Dutch Clean Tech anno 2020

Dutch Clean Tech Holding is vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf en nog steeds actief op het gebied van waterzuivering en kunststoffen. Als familiebedrijf geven wij onze kennis en ervaring van generatie op generatie door en hebben wij een langetermijnvisie.

Dutch Clean Tech Holding BV bestaat uit drie divisies en twee ondersteunende vennootschappen. De divisies zijn onderverdeeld in verschillende werkmaatschappijen. Wij hebben voor deze structuur gekozen om risico’s goed te kunnen beheersen.

Daarnaast zijn er twee ondersteunende vennootschappen. Dutch Clean Tech Industries BV voert de administratie voor alle groepsmaatschappijen, verzorgt de gemeenschappelijke ICT-infrastructuur en beheert de activa, inclusief patentrechten. Dutch Clean Tech Real Estate BV is eigenaar en beheerder van het gemeenschappelijke bedrijfspand.

De directie wordt gevormd door Sander Pielkenrood, met Simon Pielkenrood als commissaris, ondersteund door een operationeel directeur bij Pielkenrood en een bedrijfsleider bij Marant. In totaal werken er 25 mensen voor ons, verdeeld over Pielkenrood en Marant. De divisies delen secretariaat, boekhouding, ICT-organisatie en kwaliteitsmanagement.

Pielkenrood

Pielkenrood is al decennialang een erkend specialist op het gebied van olie-/waterscheiders en complete afvalwaterzuiveringen voor veeleisende klanten in de olie- & gasindustrie en de petrochemie. Met onze efficiënte separatoren maken wij de productie van olie duurzamer. En met onze afvalwaterzuiveringen helpen wij onze klanten om hun milieudoelstellingen te halen.

Wereldwijd mogen wij de meeste grote olie- & gasbedrijven, petrochemische industrieën, EPC contractors en tankterminals tot onze klantenkring rekenen. Enkele voorbeelden: BASF,  Chevron, Exxon Mobile, Shell, Total en Vopak.

Onze engineers voeren zowel het procesontwerp als het detailontwerp uit. Op basis daarvan kopen onze projectmanagers de juiste equipment in en zorgen zij ervoor dat de installaties volgens de hoogste standaard gebouwd, geplaatst en in bedrijf genomen worden. Onze klanten zijn hierbij van A tot Z ontzorgd.

Zie ook www.pielkenrood.net

Marant Kunststoffen

Marant is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van kunststof tanks, leidingsystemen, gaswassers, apparaten en onderdelen voor de industrie en scheepsbouw. Marant verwerkt zowel thermoplasten als vezelversterkte kunststoffen (composieten) en neemt daardoor een unieke positie in de markt in.

Wij kunnen de meeste grote lokale industrieën al meer dan veertig jaar tot onze vaste klanten rekenen. Denk bijvoorbeeld aan BAM, Cargill, ICL, Nuon, Tata Steel en Tate & Lyle. En natuurlijk werkt Marant ook voor de klanten van Pielkenrood. Zo leggen wij composiet bluswaterleidingsystemen aan bij diverse tankterminals.

Marant beschikt over een uitstekend geoutilleerde werkplaats en onze buitendienst zorgt voor de complete installatie op locatie bij onze klanten.

Zie ook www.marantkunststoffen.nl

Dutch Clean Tech Water

In grote steden wordt de drinkwatervoorziening en rioolwaterzuivering steeds meer geprivatiseerd. Grote partijen, zoals Veolia, investeren in nieuwe installaties, die zij vervolgens beheren en onderhouden. De gemeentes betalen voor gebruik. Kleinere steden, laat staan dorpen, zijn niet interessant voor dit soort multinationals.

Dutch Clean Tech Water richt zich met hetzelfde businessmodel juist op die kleinere steden en dorpen. Om de aanschaf en exploitatie van drinkwaterinstallaties en rioolwaterzuiveringen te financieren, zal Dutch Clean Tech Water aandelen uitgeven en zo geld aantrekken van beleggers. Dat betekent dat het aandeel van Dutch Clean Tech Holding afneemt.

De installaties zijn ontwikkeld en worden geleverd door Pielkenrood, terwijl Marant een deel van de fabricage verzorgt. Omzet voor het hele concern dus.

Voor het dagelijkse beheer en het onderhoud werkt Dutch Clean Tech Water samen met ervaren lokale partners. Dat betekent dat wij ons concept per land uitrollen.