Heerhugowaard | fulltime | 40 uur

vacature mechanical engineer

Dutch Clean Tech is een Nederlands familiebedrijf met een rijke historie aan baanbrekende innovaties. Wij willen het verschil maken met onze waterzuiveringen en bijdragen aan een betere wereld. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat iedereen altijd en overal toegang moet hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen. En wij kunnen dit verzorgen met onze slimme oplossingen voor gemeenschappen overal ter wereld en ons unieke financieringsmodel. Onze oplossingen kunnen de levens van miljoenen mensen totaal veranderen en gemeenschappen verbinden.

Wil jij complete installaties ontwerpen en construeren? En wil jij daarbij bijdragen aan een betere wereld? Dat kan! Wij verzorgen het complete traject, van ontwerp tot ‘turnkey’ oplevering van installaties. Daarbij maken wij ook steeds vaker gebruik van 3D modellen, animaties en VR-technieken.

Momenteel zijn wij op zoek naar mechanical engineers voor onze vestiging in Heerhugowaard.

 

DIT WORDT JOUW WERK ALS MECHANICAL ENGINEER

Je bent binnen het projectteam verantwoordelijk voor het ontwerpen, construeren, tekenen en specificeren van installaties. Dat doe je op basis van de input van onze proces engineers. 

Je doet onderzoek, maakt concepten, modellen en tekeningen. Ook het aanpassen en verder ontwikkelen van bestaande ontwerpen hoort bij jouw takenpakket. Je zorgt ervoor dat jouw ontwerpen gefabriceerd kunnen worden en je begeleidt de fabricage. Niet alleen in Nederland, maar als je wilt ook in het buitenland. 

Je rapporteert aan de projectmanager.

WAT GA JE DAN DOEN

› Je maakt schetsen en ontwerpen in Inventor (3D) en/of AutoCAD (2D);
› Je maakt werktuigbouwkundige berekeningen;
› Je maakt overzichts-, detail- en fabricagetekeningen;
› Je evalueert (technisch) en beoordeelt offertes van leveranciers;
› Je bent betrokken bij design reviews, zowel intern als extern;
› Je controleert, bewaakt en beoordeelt de kwaliteit van de gefabriceerde onderdelen, inclusief bijbehorende documenten, tekeningen en berekeningen;
› Je werkt mee aan de continue verbetering van onze technologieën en installaties;
› Je voert overleg met andere specialisten en disciplines.

DIT BEN JIJ

› Je hebt een Bachelor Werktuigbouwkunde of Engineering, Design and Innovation of een vergelijkbare bachelorstudie afgerond;
› Ervaring in waterbehandeling? Dat is top, maar zeker geen must;
› Je bent vaardig met Inventor, AutoCAD en MS Office;
› Je hebt communicatieve vaardigheden en je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;
› Je bent betrouwbaar, discreet en nauwkeurig;
› Je bent een aanpakker, flexibel en kunt zelfstandig en gestructureerd werken.

DIT BIEDEN WIJ

›  Een bruto maandsalaris tussen €2900,- en € 4500,-
› Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
› Je ontvangt 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
› Je bouwt 8% vakantiegeld op.
› Wij betalen uiteraard mee aan jouw pensioen.
› Je krijgt de gehele week gratis fruit en een lekker visje op de vrijdag.
› Je kunt gratis sporten.
› Je kunt opleidingen en trainingen volgen om jezelf op je vakgebied te ontwikkelen.  

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? GA ERVOOR

Word je enthousiast van deze vacature als Mechanical Engineer? Heeft deze baan alles wat jij graag wil? Fijn! We verwelkomen je heel graag als collega. Dus ga ervoor en stuur je motivatie en cv naar Jasper Sluijmers.
achtergrond dutch clean tech

wij maken het verschil

Veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen zijn essentieel voor een gezond en comfortabel leven. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die geen toegang hebben tot deze basisbehoeften. In veel gebieden zijn de sanitaire voorzieningen lang niet voldoende en moeten te veel mensen elke dag uren reizen voor hun watervoorziening. Voor deze mensen betekent gemakkelijk en betaalbaar veilig drinkwater een kans op een beter leven.

Dutch Clean Tech onderneemt met focus op duurzaamheid. Op dit moment wordt 80% van al het afvalwater wereldwijd ongezuiverd geloosd. Met ernstige vervuiling tot gevolg. Voor natuur en milieu dramatisch, maar ook drinkwatervoorzieningen komen hierdoor in gevaar. Wij vinden het belangrijk om circulaire installaties te bouwen. Het behandelde water kan prima hergebruikt worden voor bijvoorbeeld irrigatie. Of het kan veilig geloosd worden op oppervlaktewater, waardoor de waterbalans in evenwicht blijft.

Als internationaal familiebedrijf met een can-do mentaliteit zit het in ons DNA om voor anderen te zorgen en altijd te zoeken naar mogelijkheden om een positieve impact te hebben op onze samenleving als geheel. Daarom werken we zo hard om slimme oplossingen voor schoon water voor gemeenschappen overal ter wereld te brengen. Samen dragen we bij aan een betere wereld.