Duurzame groei

Duurzame groei

Sinds decennia is Pielkenrood een erkend specialist op het gebied van waterzuivering, vooral actief in de olie- & gasindustrie. Deze klanten stellen de allerhoogste eisen aan kwaliteit, veiligheid, milieu en performance. Tot voor kort werkte Pielkenrood voornamelijk aan complexe projecten. Onze organisatie was ingericht op het uitvoeren van maximaal tien projecten tegelijk.

Vanwege de lage olieprijs investeerden onze klanten vanaf 2016 aanzienlijk minder. Dat was voor ons het moment om na te denken over de toekomst. Wij wilden nieuwe producten bedenken voor nieuwe markten. Door standaard installaties te ontwikkelen maken wij onze hi-tech kennis en ervaring beschikbaar voor grote doelgroepen.

Onze ervaren en hoogopgeleide specialisten hebben een gepatenteerd proces bedacht om de productie van palmolie te verduurzamen. Dit patent is op 25 juni 2020 gepubliceerd onder nummer WO 2020/125985 A1. Daarnaast hebben wij standaard installaties voor de bereiding van drinkwater en de zuivering van rioolwater ontwikkeld.

Dutch Clean Tech Holding heeft een duidelijke en ambitieuze visie op de toekomst. Duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en een goed rendement staan hierbij voorop.

Voor het leggen van het fundament onder onze groei hebben wij in 2019 voor 4.7 miljoen euro aan obligaties uitgegeven. Dit geld is besteed aan:

  1. Financiering van werkkapitaal voor de sterk groeiende orderportefeuille;
  2. Aanschaf van ons pand in Heerhugowaard;
  3. Financieren van nieuwe en veelbelovende ontwikkelingen;
  4. Herfinancieren van bestaande leningen om daarmee de financieringskosten te verlagen.

Nu is het tijd om op te schalen. De basis is de groei van Pielkenrood en Marant in bestaande en nieuwe industriële markten. Dus de dingen doen waar wij goed in zijn, maar dan breder. De bonus is de groei van Dutch Clean Tech Water, een nieuwe divisie voor het afzetten van drinkwater- en rioolwaterzuiveringsinstallaties.

dutch clean tech hoofdkantoor