In Nederland gebruiken we gemiddeld 140 liter drinkwater per persoon per dag. Met 18 miljoen mensen is dat 2.7 miljoen kubieke meter per dag. Dat is 1080 olympische zwembaden per dag!

Op wereldwijde schaal zijn dat ongelofelijke hoeveelheden. En 80% van dat water wordt ongezuiverd weer geloosd op rivieren, meren en oceanen. Dat betekent dat schoon water steeds schaarser wordt.

En schaarste betekent dat er geld verdiend kan worden! Het is dus niet vreemd dat grote investeerders dit ontdekt hebben en massaal investeren in het blauwe goud. Want water is straks misschien wel meer waard dan goud.

Dutch Clean Tech Waterfonds is de grootste Nederlandse investeringsmaatschappij in water voor privé beleggers. Zij investeren bij ons en wij gebruiken dat geld om waterzuiveringen te bouwen. Uiteraard betalen we onze beleggers daar een gezond rendement voor: 9% per jaar.

Want waterzuiveringen bouwen is natuurlijk de oplossing. Afvalwater is namelijk helemaal geen afval. We kunnen dat prima zuiveren voordat het geloosd wordt. Of voordat het hergebruikt wordt. Op die manier houden we de natuurlijke watercyclus in stand en voorkomen we dat schoon water schaars wordt.

Eerder deze week hadden we een overheidsdelegatie uit Mexico op bezoek in Nederland. De Mexicanen zijn hard op zoek naar oplossingen voor hun acute waterproblemen.

Dat komt goed uit, want Dutch Clean Tech ontwerpt, bouwt en financiert waterzuiveringsinstallaties. Wij verkopen het gezuiverde water aan gemeentes en bedrijven per kubieke meter. Betalen voor gebruik en niet voor bezit dus.

Binnenkort starten wij de bouw van onze eerste installatie in Mexico. Een deal met één van Mexico’s grootste kunstmestproducenten. Zij kopen afvalwater van de nabijgelegen stad Querétaro. Wij zuiveren het en verkopen het terug aan onze klant, die 70% zelf gebruikt en 30% verkoopt aan andere bedrijven. Een slim voorbeeld van hergebruik.

Door te investeren in onze projecten maken beleggers een verantwoord rendement van 9% en samen maken we de wereld ook nog eens elke dag een beetje beter.

Op 30 april aanstaande vertel ik daar meer over tijdens ons webinar. 

U kunt zich hier inschrijven.