Published at: 22 februari 2023

Dutch Clean Tech (DCT) heeft zich aangesloten bij het grootste Nederlandse netwerk voor de watersector, Netherlands Water Partnership (NWP). Door lid te worden van deze organisatie hoopt DCT met haar waterzuiveringsexpertise bij te dragen aan het platform, met name in een internationale context.

Eerste aanspreekpunt watersector

Het Netherlands Water Partnership (NWP) is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die op zoek is naar expertise op het gebied van waterbeheer of contact met de Nederlandse watersector. Door haar brede en groeiende netwerk is NWP ook het eerste aanspreekpunt voor haar leden in Nederland die internationaal op zoek zijn naar partnerschappen en zakelijke kansen.

 

Sterk en slim

Het is ook om deze laatste reden dat DCT zich aansluit bij de organisatie. “Het idee van ‘samen sterk en slim’ spreekt ons zeer aan. Gezamenlijk zijn wij een vraagbaak en aanspreekpunt voor iedereen die expertise zoekt op het gebied van schoon water. Ook kunnen wij ons, verenigd in NWP, een betere entree verschaffen bij internationale organisaties – denk aan de Verenigde Naties – en bij regeringen”, zegt DCT’s CEO Sander Pielkenrood.

 

Samen sterk

NWP gelooft dat sterke samenwerkingsverbanden en het delen van expertise kunnen bijdragen aan het oplossen van wereldwijde waterproblemen.

Het NWP-netwerk bestaat uit partijen met internationale waterambities, waaronder bedrijven, overheden, kennisinstellingen en NGO’s. De diensten van NWP bestaan onder andere uit het vinden van de juiste contacten in binnen- en buitenland, het verkrijgen van informatie over buitenlandse markten, deelname aan evenementen, zichtbaarheid op de NWP-communicatiekanalen en andere activiteiten die helpen de internationale positie van deelnemende bedrijven te versterken.