Gepubliceerd op: 17 juni 2022

Onze CEO Sander Pielkenrood heeft deelgenomen aan het rondetafelgesprek van de Change Transition Arena, georganiseerd door Change Inc. Deze dag schoven verschillende organisaties aan tafel, waaronder Dutch Clean Tech, Vattenvall en Prozero en werd er gepraat en gediscussieerd over de transitie van verdienmodellen. Verdienmodellen waarbij er wordt betaald voor gebruik in plaats van eigendom.

En dat is precies waar het servicemodel van Dutch Clean Tech om draait. In ontwikkelingslanden is er een grote behoefte aan schoon water, maar vaak niet voldoende geld om te investeren. In het rijke Westen hebben we te maken met een aanhoudend lage rente en stijgende inflatie. Mensen zoeken naar mogelijkheden om rendement te maken op hun vermogen.

Wij verbinden die twee gemeenschappen. Beleggers investeren bij Dutch Clean Tech en wij gebruiken dat geld om waterzuiveringen te bouwen. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers, waardoor wij lokale economieën stimuleren. Dutch Clean Tech biedt de installaties daarbij aan op basis van ‘betalen voor gebruik en niet voor bezit’.

Onze klanten, vaak regionale of lokale overheden, betalen een transparant, vast maandelijks bedrag en sluiten een contract af voor lange termijn. In tegenstelling tot liefdadigheid en subsidieprojecten werkt ons businessmodel wel. Juist omdat alle partijen er beter van worden.

 

Bekijk hier een compilatie van het rondetafelgesprek bij Change Inc..