Gepubliceerd op: 18 maart 2021 

In 1992 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereld Waterdag uit te roepen. Op deze dag wordt internationaal aandacht besteed aan de waterproblematiek.

Volgende week introduceert Dutch Clean Tech op Wereldwaterdag een compleet nieuwe en modulaire rioolwaterzuivering voor kleinere gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Middels deze zuivering wordt afvalwater geschikt gemaakt voor bijvoorbeeld irrigatie. Door afvalwater veilig te zuiveren neemt ook het aantal water gerelateerde ziekten snel af.

En zonder dat lokale overheden hoeven te investeren. Dutch Clean Tech heeft namelijk een compleet nieuw businessmodel ontwikkeld waarbij klanten betalen voor gebruik en niet voor bezit. Met prijzen vanaf 2 euro per inwoner per maand, komt rioolwaterzuivering snel binnen bereik van grote groepen mensen. Echt een life changing event.