Dutch Clean Tech maakt de wereld iedere dag een beetje beter

Dutch Clean Tech Sander Pielkenrood

Dutch Clean Clean speelt al 55 jaar een belangrijke rol bij het verduurzamen van de productie van aardolie. Met onze efficiënte separatoren winnen wij tot wel 95% olie terug uit een reststroom, die we ‘geproduceerd water’ noemen. Daardoor halen onze klanten hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Een mooi voorbeeld van hi-tech oplossingen van een Nederlands familiebedrijf.

Aan het begin van de jaren tachtig leverden wij de eerste installatie voor de behandeling van geproduceerd water aan de NAM voor het Schoonebeek veld in Drenthe. Zonder onze installatie zou de productie van olie in dat veld dertig jaar geleden al gestopt zijn.

En ook recent hebben wij verschillende projecten met succes opgeleverd. Op het Nimr veld in Oman, hebben onze separatoren ertoe bijgedragen dat de olieproductie verzesvoudigde. En op het Yarega veld in Rusland hebben wij bewezen dat onze installatie maar liefst 1845 barrels per dag extra oplevert. Dat is ruim 33 miljoen dollar per jaar extra uit één olieveld.

De verkoop van installaties om geproduceerd water te behandelen is een belangrijke pijler onder onze groei in 2021 en verder. Wij hebben onze technologie geoptimaliseerd en rollen deze nu wereldwijd uit door middel van een compleet nieuwe marketingcampagne.

De start was op 6 en 7 december tijdens de Oil & Gas Show in Baghdad, waar wij directievertegenwoordigers van verschillende internationale oliemaatschappijen hebben gesproken. In januari begint onze verkoopcampagne in de Emiraten en Oman.

De tweede emissie van Dutch Clean Tech Holding is een groot succes. Veel beleggers hebben reeds ingeschreven, waardoor wij onafgebroken kunnen blijven werken aan de groei van ons bedrijf. En aan het streven om de wereld iedere dag een beetje beter te maken.

Investeer nu ook mee in deze duurzame technologieën en beleg in onze obligaties:

  • Deelname vanaf € 100.000,-
  • Vast rendement van 7% per jaar
  • Geen beheerskosten of andere verborgen kosten, uw rendement is 7%
  • Looptijd van zeven jaar
  • Sterke dekking door zekerheden
  • Tussentijds verhandelbaar voor extra flexibiliteit

Meer informatie >
Direct inschrijven >

Wat is geproduceerd water?

Vaak komt er niet alleen olie uit een bron, maar een mengsel van olie, water, gas en zand. Deze vier ‘fasen’ moeten zo goed mogelijk van elkaar gescheiden worden, waarbij het er natuurlijk om gaat om zoveel mogelijk olie en gas te winnen. Dit gebeurt met behulp van productieseparatoren.

Het water dat overblijft wordt ook wel ‘geproduceerd water’ genoemd. Dit geproduceerd water bevat nog olie, die prima teruggewonnen kan worden. Echter, in veel gevallen wordt geproduceerd water als een reststroom gezien en kiest men voor een goedkope standaard oplossing. Het gevolg is dat de waterbehandelingsinstallatie vaak slecht werkt en hoge operationele kosten kent. De afgelopen 15 jaar hebben wij wereldwijd heel veel installaties gezien. Meer dan 80% daarvan werkt niet goed of zelfs helemaal niet.

Als uitvinder van de hedendaagse standaard voor olie/water scheiding, is Pielkenrood al meer dan 55 jaar gespecialiseerd in het behandelen van oliehoudend water. Wij leveren installaties die wèl goed werken en tegen competitieve operationele kosten.

Hoe ouder een olieveld, des te meer water er vrijkomt bij de productie. Dat komt omdat het behandelde geproduceerde water in de velden terug geïnjecteerd wordt om daar meer olie uit te drukken. De markt voor deze waterbehandelingsinstallaties groeit de komende decennia dus sterk.

Meer informatie >
Direct inschrijven >