Dutch Clean Tech schaalt op dankzij groeikapitaal

Dutch Clean Tech schaalt momenteel snel op dankzij de toegang tot groeikapitaal. Voor de komende jaren verwachten wij een exponentiële groei. De huidige groeicijfers lopen zelfs voor op de prognoses. In 2019 hebben wij een solide fundament gelegd met de ontwikkeling van nieuwe productlijnen en nieuwe markten. In juli 2020 is de inschrijving op nieuwe obligaties gestart. Wij halen vijf miljoen euro op om te investeren in duurzame groei. En we liggen op koers om ons bedrijf groter te maken. Hoe we dit gaan doen leggen we hier uit.

Pielkenrood heeft een patent gekregen

Palmolie is de goedkoopste kookolie ter wereld en honderden miljoenen mensen zijn afhankelijk van palmolie om mee te koken. Daarnaast verschaft de palmolie industrie werk aan tientallen miljoenen mensen. Zij kunnen daardoor bijvoorbeeld hun kinderen naar school laten gaan. Ten derde is palmolie uitstekend geschikt als biobrandstof. En tenslotte wordt palmolie gebruikt in veel producten die ook u dagelijks gebruikt! Met het product palmolie is dus niets mis. Maar wel met de huidige manier van produceren waarbij oerwouden gekapt worden.

Lees ook: “Palmolie juist heel duurzaam”

Afgelopen juli is ons patent op een revolutionair nieuwe technologie voor de verduurzaming van de productie van palmolie gepubliceerd onder nummer WO 2020/125985 A1. Daar zijn we enorm trots op. Als Nederlands MKB bedrijf kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een verantwoorde productie van palmolie. Door in ons te investeren draagt u daar uw steentje aan bij.

Het unieke aan onze technologie is dat wij enzymen toevoegen aan de uitgeperste palmvruchten. Deze enzymen breken de nog bestaande celwanden af, waardoor ook de opgesloten olie vrijkomt. Dit proces levert tot wel 20% meer palmolie uit dezelfde hoeveelheid palmvruchten op zonder dat daarvoor oerwoud gekapt hoeft te worden.

De installaties worden geleverd door dochterbedrijf Pielkenrood en kunnen ‘plug and play’ in de bestaande processen van onze klanten geïmplementeerd worden. Naast installaties levert Pielkenrood ook de enzymen, waardoor een vaste kasstroom ontstaat. Later dit jaar installeren wij een proefinstallatie in Maleisië. Volgend jaar verwachten wij de eerste orders.

Nieuw geothermieproject

Geothermie, ook wel aardwarmte genoemd, is een duurzame manier van verwarmen. Heet water, tot wel 90 graden, wordt van kilometers diep opgepompt en boven de grond door warmtewisselaars geleid. Het afgekoelde water wordt terug in de bodem geïnjecteerd, waar het vervolgens weer opwarmt. Het water dat uit de bodem gehaald wordt is vaak heel zout. Stalen leidingen en zelfs roestvaststalen leidingen zijn niet erg geschikt, maar kunststofleidingen wel. Ons dochterbedrijf Marant heeft recent een nieuwe opdracht in de wacht gesleept voor de fabricage en installatie van composiet (GRE) leidingwerk voor een nieuw geothermieproject in Den Haag.

Doorgroeien door nieuwe uitgifte obligaties

Op 1 juli jongstleden zijn wij van start gegaan met de uitgifte van Dutch Clean Tech Holding Obligaties II. Wij zijn zeer verheugd over het aantal nieuwe aanmeldingen en het enthousiasme van nieuwe beleggers. Heeft u interesse om te investeren in de duurzame groei van Dutch Clean Tech door in te schrijven op onze obligaties? Inschrijven is mogelijk tot en met 31 december 2020 of totdat de emissie is volgetekend.

Meer informatie >
Direct inschrijven >