Dutch Clean Tech Beleggersbericht

dutch clean tech hoofdkantoor

De huidige emissie is inmiddels met succes afgerond. Door de obligatielening zijn wij nu in staat om ons bedrijf volgens plan te laten groeien. Daar werken wij hard aan en niet zonder resultaat!

Belangrijk is ook dat de afgesproken zekerheden zijn verstrekt aan Stichting Dutch Clean Tech, die uw belangen behartigt. Verschillende obligatiehouders hebben aangegeven interesse te hebben om toe te treden tot het bestuur van de Stichting. Binnenkort nemen wij contact met die mensen op.

Bedrijfspand

Op 31 december 2019 hebben wij ons bedrijfspand gekocht. De naamborden zijn aan de gevel bevestigd en ook binnen hebben wij ons kantoor opgeknapt.

Ontwikkeling nieuwe producten
De ontwikkeling van onze gepatenteerde installatie om de productie van palmolie te verduurzamen is klaar. Wij hebben inmiddels een distributeur voor de belangrijkste markten, Indonesië en Maleisië, aangesteld. In de tweede helft van dit jaar starten wij een uitgebreide pilot test. Wij verwachten de eerste installaties volgend jaar al te kunnen afleveren.

De tweede nieuwe productlijn betreft standaard installaties voor de zuivering van drinkwater en de behandeling van rioolwater. De ontwerpen zijn volledig afgerond en wij voeren momenteel de eerste gesprekken met potentiele afnemers.

dutch clean tech hoofdkantoor

Werkkapitaal

Het werkkapitaal van beide dochterondernemingen, Pielkenrood en Marant, is verstrekt. De orderboeken bij allebei de bedrijven zijn goed gevuld en het aantal orders blijft groeien. Vooral ook vanwege de investeringen die wij doen in marketing en sales.

Herfinanciering bestaande leningen

Wij hebben de bestaande leningen gedeeltelijk geherfinancierd. Ten eerste hebben wij meer uitgegeven aan marketing van de obligaties en ten tweede was er meer geld nodig voor het financieren van werkkapitaal. Dat laatste gedeeltelijk ook vanwege de coronacrisis. Met de bestaande financiers hebben wij overeenstemming bereikt over aflossing op een later tijdstip.

Pielkenrood

Op basis van het huidige orderboek, weten wij nu al dat Pielkenrood de omzetdoelstelling voor dit jaar haalt. En wij verwachten nog enkele orders binnen te slepen.

Eén van de nieuwe projecten waar wij momenteel aan werken betreft de afvalwaterzuivering van een tank terminal in Oman. De gehele installatie is in 3D ontworpen, daarbij ook gebruik makend van virtual reality. Het ontwerp is in grote lijnen klaar en wij zijn onlangs gestart met de inkoop van alle onderdelen. Het is de bedoeling dat alles nog dit jaar naar Oman verscheept wordt. Onze klant is zo tevreden over ons dat zij ons gevraagd hebben om meer werk voor hetzelfde project te doen.

Pielkenrood heeft vooralsnog geen last van omzetverlies vanwege de coronacrisis. Wel zijn enkele lopende projecten vertraagd doordat leveranciers dicht waren. Momenteel komt de levering van onderdelen weer op gang en kunnen wij projecten afronden. Later dan gepland, maar daar hebben onze klanten uiteraard begrip voor.

Marant

Marant loopt voor op de omzetdoelstelling voor dit jaar. Het coronavirus heeft op ons geen vat gekregen! Wij zijn dan ook geen dag dicht geweest, waardoor wij onze klanten steeds hebben kunnen helpen. Uiteraard hebben wij wel de gezondheidsrichtlijnen in acht genomen en onze medewerkers van alle nodige hulpmiddelen voorzien.

Het is positief dat Marant nog steeds werk heeft voor de vaste zzp-ers, terwijl veel bedrijven al afscheid genomen hebben van de zogenaamde ‘flexibele schil’. Wij hebben zelfs zoveel werk dat wij naarstig op zoek zijn naar nieuwe monteurs. Dus, kent u iemand, laat het ons weten.

Nieuwe klanten blijven ook toestromen. Zo hebben wij net een order in de wacht gesleept voor Saval, leverancier van blusmiddelen en blusinstallaties. Marant mag voor hen een kunststof buffertank met een inhoud van 55 kubieke meter maken. Deze moet ingebouwd worden in een parkeergarage. Werk voor een veelzijdig specialist, zoals Marant, dus.

J.A. Pielkenrood 
Algemeen Directeur