VERDUURZAMEN PRODUCTIE PALMOLIE

Dutch CLEANTECH

Heerhugowaard 1 augustus 2019: Pielkenrood heeft een nieuw proces ontworpen voor het verduurzamen van de productie van palmolie. Bij de huidige productieprocessen wordt lang niet alle palmolie uit de vruchten gehaald. Dat betekent dat er onnodig veel palmolie met de afvalstromen verdwijnt. En ook dat er steeds meer plantages nodig zijn om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. In de installaties van Pielkenrood worden enzymen toegevoegd, die de celwanden van de uitgeperste palmvruchten verder afbreken. Daardoor wordt zo’n 20% meer olie gewonnen uit dezelfde hoeveelheid palmvruchten. Met andere woorden, de bestaande plantages kunnen veel efficiënter gebruikt wordt, waardoor de noodzaak tot ontbossing sterk kan verminderen. Tegelijkertijd is ook het afvalwater makkelijker te behandelen en dat is positief voor het milieu.